Antwerpen
+32 474 744 999

Trouwfotograaf

Huwelijksfotograaf / trouwfotograaf uit Antwerpen

Een trouwfotograaf uit Antwerpen? Ik ben zelf van Antwerpen, maar ik werk nationaal. Als enthousiaste trouwfotograaf doet het me veel plezier om de mooiste dag van een nieuw echtpaar te fotograferen. Er wordt echter vaak gezegd dat de trouwdag zo voorbij is. Het is dan ook mijn doel om telkens mooie foto’s te maken zodat ik blijvende herinneringen vastleg.

Als trouwfotograaf begrijp ik de verantwoordelijkheid die op mijn schouders rust om mooie huwelijksfoto’s te maken. Toch blijf ik steeds kalm en probeer ik een leuke sfeer op te bouwen.

Spontane trouwfoto’s

Een ontspannen koppel staat immers mooier op foto! Om dit te bereiken hanteer ik de ‘wedding journalism’ stijl: ik hou me zo veel mogelijk op de achtergrond en probeer zo weinig mogelijk op te vallen. De meest spontane trouwfoto’s zijn dan vaak ook de mooiste.

Fotograaf huwelijksreportage

Een huwelijk kan ruwweg ingedeeld worden in enerzijds de huwelijksreportage en anderzijds het trouwfeest. De reportage begint ‘s morgens met het opmaken (bruidsmake-up en haar) en het aankleden van de bruid. Daarna zal de bruidegom haar komen ophalen. Vervolgens is er de plechtigheid in het gemeentehuis en eventueel in de kerk. Dan volgen de trouwfoto’s op locatie. Uiteraard wordt de dag afgesloten met een trouwfeest.

Ja, wij willen een vrijblijvende afspraak.

Maak een vrijblijvende afspraak om eens kennis te maken, alles te bespreken en albums te bekijken!

Wat is je stijl van huwelijksfotografie?

Mijn stijl van huwelijksfotografie wordt “wedding journalism” genoemd: ik hou me zo veel mogelijk op de achtergrond en interfereer minimaal met het hele gebeuren. Als het koppel hun trouwfoto’s heeft bekeken krijg ik dan ook vaak te horen dat ze van veel foto’s niet wisten dat ze werden genomen. Dat is dan ook mijn stijl: de meest spontane foto’s zijn vaak ook het mooist. Buiten de photoshoot van het koppel en de groepsfoto’s vraag ik zo goed als nooit om te poseren, maar ik zorg er steeds wel voor dat er een mooie huwelijksreportage is.

We hebben weinig tot geen ervaring met poseren, kan je ons wat begeleiden tijdens de huwelijksdag?

Ik ben een vrij rustig persoon die de aandacht niet vaak naar zich toe zal trekken. Dit in combinatie met mijn stijl van huwelijksfotografie (zie vorige vraag) zal er voor zorgen dat jullie zo weinig mogelijk zullen merken dat ik aanwezig ben. De enige momenten waar er bewust wordt geposeerd is tijdens de groepsfoto’s en tijdens de photoshoot, maar dan begeleid ik het koppel qua poses en dergelijke. Jullie blijven gewoon jullie zelf en ik zorg voor de rest!

Maak je ook groepsfoto's, bijvoorbeeld met de familie en de suite?

Uiteraard! Een huwelijksreportage is niet volledig zonder de groepsfoto’s van de familie en de suite. Deze foto’s zou elke huwelijksfotograaf moeten maken. Mijn doel is echter nog verder te gaan en foto’s te nemen die jullie niet hadden verwacht, zonder jullie daar bij te storen!

Hoe lang blijf je foto's trekken?

Jullie kunnen mij als trouwfotograaf inhuren per uur of voor een ganse dag. Indien het een ganse dag is, zal ik in totaal ongeveer 15u blijven (een uurtje langer kan uiteraard geen kwaad) tot en met de openingsdans en nog wat sfeerfoto’s van het feest. Bekijk hier de opties: prijs trouwfotograaf.

Wanneer ontvangen wij onze trouwfoto's?

Ik brand de DVD met alle foto’s meestal de dag na jullie huwelijk, ten laatste 2 dagen erna. Dan kunnen jullie na afspraak de DVD komen oppikken. Jullie hoeven met andere woorden nooit lang te wachten!

Krijgen we alle foto's?

Ja hoor, alle foto’s worden meegeleverd. Vele trouwfotografen sturen enkel verkleinde foto’s door of plaatsen daar een logo of watermerk op. Zo zijn jullie verplicht om de foto’s bij hen te bestellen achteraf, met alle kosten die daar bij komen. Ik geef daarentegen alle foto’s mee, zonder logo en niet verkleind.

Kunnen wij een afspraak maken voor we beslissen jou in te huren als huwelijksfotograaf?

Natuurlijk, het is een belangrijke beslissing! Stuur mij een mail met jullie aanvraag en graag ook de trouwdatum. Indien ik nog vrij ben op jullie trouwdag kunnen we eens vrijblijvend samenzitten voor jullie een besluit nemen.